HGS Bakiye Sorgulama ve Bakiye Öğrenme Nasıl Yapılır?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), otoyol ve köprü geçişlerde aracınızı durdurmaya gerek kalmadan geçiş yapmanızı sağlayan hızlı geçiş sistemidir.  Araç plaka tanıma özelliği sayesinde, tüm geçişlerinize ait ücretler HGS aboneliğinizin bakiyesinden tahsil edilir. HGS ile ilgili en çok merak edilen konulardan bir tanesi de bakiyenin yeterli olup olmadığı konusudur. HGS bakiyenizin yeterli olup olmadığını internet üzerinden çok basit ve kısa bir işlemle birkaç dakikada ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemleri PTT’nin HGS için oluşturduğu özel sayfasından müşteri bölümüne giriş yaparak gerçekleştirilir. İçeriğimizin devamında HGS bakiye sorgulamayla ilgili tüm detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

PTT'den HGS Bakiye Sorgulama Adımları ve Yöntemleri

HGS ile ilgili bakiye sorgulaması için öncelikle (https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf) linkine tıklamalısınız. Sisteme giriş yapabilmeniz için PTT’nin sisteminde üyeliğinizin bulunması gerekmektedir. Üyelik işlemlerinizi sorunsuzca gerçekleştirdikten sonra istediğiniz zaman sisteme giriş yaparak HGS bakiyenizi kolayca öğrenebilirsiniz. Gerekli adımlar şu şekildedir:

  1. hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girin.
  2. Müşteri hizmetleri giriş bölümünden e-posta ve şifrenizle giriş yapın veya e-devlet şifrenizle girişinizi gerçekleştirin.
  3. Müşteri hizmetleri sayfasından kullanıcı bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra HGS sorgulama işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS bakiyenizi öğrenmek için ayrıca e-devlet (turkiye.gov.tr) adresi üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz. E-devlet şifrenizi girip HGS hesap bilgileri sorgulama ekranından bakiye sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Telefonla HGS Bakiye Sorgulama Yapılıyor Mu?

HGS bakiyenizi telefon aracılığıyla öğrenmek isterseniz HGS Çağrı Merkezini aramanız gerekmektedir.

0 850 460 60 60 no'lu telefonu arayıp bakiye durumunuz hakkında tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

HGS Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

Araç sahiplerinin HGS kartlarında mutlaka bakiye bulundurmaları gerekmektedir. Aksi durumda, kartlarında bakiye bulunmayan sürücülere geçişlerde ihlalli geçiş nedeniyle cezai işlem uygulanır. HGS hesabına para yüklemek istediğiniz zaman önünüze iki farklı seçenek çıkıyor.

Banka Aracılığıyla HGS Hesabınıza Kredi Yükleme

Bankalar aracılığıyla HGS kredi hesabınıza kredi yükleme yapmak istediğiniz zaman anlaşmalı bankalardan HGS yüklemesi yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı kullanıyor iseniz bu işlemi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ziraat Bankası, İş Bankası, QNB Finansbank, Vakıfbank, Halk Bankası ve Türkiye Ekonomi Bankası ve daha birçok banka şubelerinden veya ATM’lerinden kredi yükleyebilirsiniz.

PTT Aracılığıyla HGS Kredi Yükleme

PTT ile HGS hesabınıza kredi yüklemek için ilk önce PTT’nin resmi web sayfasını girip giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra HGS sorgulama ekranını ziyaret etmeniz gerekecektir. Burada "Ödeme Yap" butonuna tıklayarak yatıracağınız tutar bilgisini seçmeniz gerekiyor. İstediğiniz tutarı girdikten sonra ödeme onayına tıklayarak işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

HGS Ceza Sorgulaması Nasıl Yapılır?

HGS ceza sorgulaması işlemlerinizi bakiye sorgulama işleminde olduğu gibi PTT’nin HGS için oluşturduğu özel sayfa üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. (https://hgsmusteri.ptt.gov.tr)

Bunun dışında HGS kaçak geçiş sorgulamalarınızı e-devletten (turkiye.gov.tr) adresinden de yapabilirsiniz. 

HGS Ücretlendirme

HGS’de ücretlendirme araçları sınıflara göre farklılık göstermektedir. Toplam 6 sınıfa ayrılan araçların HGS ücretlendirmeleri de bu sınıflara göre belirlenir. Her aracın kendi sınıfına göre uygun HGS etiketi olması zorunludur. Farklı etiket kullanan araçların tespit edilmesi halinde etiketleri kara listeye alınmaktadır.