Yayalara Yol Vermeme Cezası Ne Kadar? Ceza taksitlendirme

Yıl Cezası Erken Ödeme
2021 652 TL 489 TL
2020 598 TL 448.5 TL
2019 488 TL 366 TL

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla Türkiye genelinde hayata geçirilen kampanya, Mersin’de de uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Mersin Valisi Ali İhsan Su ile protokol üyeleri ve çocuklar ellerinde uyarıcı dövizlerle yaya geçidinden geçerek, öncelik yayanın mesajını verdiler. Artık yaya geçidinden geçen yayalara yol vermeyen araç sürücülerine 652 lira ceza kesilecek.

Tüm Türkiye’de aynı anda uygulamaya giren kampanyayla ilgili Mersin’de de etkinlik düzenlendi. İçişleri Bakanlığının ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla 2021 yılını ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan etmesiyle birlikte tüm Türkiye’de farkındalık çalışmaları başlatıldı.Mersin’de İsmet İnönü Bulvarı Ulu Cami önünde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile protokol üyeleri katıldı.

Yayaya yol vermeme cezası ödeme

Ceza nereye ödenir?

Trafik cezası ödeme işlemleri vergi dairesi ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinde yapacağınız ödemeleri kredi kartı veya bankamatik kartı kullanarak yapabilirsiniz. Vergi dairesine yapılan ceza ödemeleri ise nakit olarak yapılmaktadır.

Ceza taksitlendirme

Cezaların taksitlendirme işlemleri vergi daireleri aracılığı ile yapılmaktadır. Size kesilen cezayı taksitlendirmek için bağlı olduğunuz vergi dairesine başvurun.