Araç Alarm Kumandası Kaybolursa Ne Olur?

Araç alarm kumandası günümüzde hemen hemen her araçta bulunmaktadır. Araçların çalınmasını önlemek ya da hırsızlığın caydırıcılık kazanmasına yardımcı olan bu kumandalar, ne yazık ki kaybolabiliyor. Peki, kaybolduğunda ne yapmak gerekiyor? Nasıl bir yol izlemek gerekiyor? Bizler, araçların alarm kumandası hakkında merak edilenleri sizler için açıklıyoruz.

Öncelikle, araç alarm kumandası kaybolursa, bu konuda bir uzmandan yardım almanız gerekmektedir. Otomobillere takılan alarmlar, araçlara sonradan monte olmaktadır. Araçların üzerine sonradan monte edilen bu alarm kumandaların kopyalanması gerekmektedir. Kopyalanmadığı durumda, kaybolan araç kumandaları büyük sıkıntıya sebebiyet verebilmektedir. Fabrikasyon ürünü ola bu cihazlar kaybolduğu zaman daha fahiş fiyatlarda ücret ödemenize sebep olabilmektedir.

Araç alarm kumandası konusunda çalışan uzmanlar, araçlarınızın kumandasını kopyalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Orijinal fabrikasyondan kopyalanan araç kumandalarının daha pahalı olabileceğini söyleyebiliriz.

Araç Alarm Kumandası Hakkında

Araç kumandaları 2 grup içerisinde incelemektedir. Bunlardan şu şekilde bahsedebiliriz:

  • Basit olan alarm kumandaları
  • Kodlanması zor olan ve çalındığı durumlarda sıkıntıya sokabilecek alarm kumandaları.

Basit alarm kumandaları olan adlandırılan bu kumandalar, kolay bir şekilde işlem görmekte ve çoğaltılmaktadır. Kumanda eğer 315 mhz frekansla çalışıyorsa, 434 mhz ile çalışan bir kumanda ile yedeği kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Kumandalar daha sonra, isteğe göre susalı kumanda tarzına da çevrilebilmektedir.

Kodlanması zor olan kumanda türleri de rolink değişken kodlu kumandalar olarak da ifade edilmektedir. Bu kumandalar kaybolduysa, gerçekten orijinalleriyle işlem yapılabilmektedir. İçerisinde bulunan kodlar gerçekten zor bir şekilde işlem görmektedir. Araç alarm kumandası bu noktada oldukça dikkat isteyen önemli bir konudur.

Eğer araç kumandalarınızın kaybolabileceğini düşünüyorsanız, bu noktada unutmayacağınız bir yere koymanız gerekmektedir. Dilerseniz, telefonunuzun arkasına, cüzdanınızın içerisinde ya da çantanızın yanına koyarak, unutmanızı engelleyebilirsiniz.

Ya da dilerseniz araç alarm kumandası olan ürünlerini her gün bir döngü içerisinde alabilirsiniz. Bu şekilde düzenli olarak hareket ettiğiniz zaman araçlarınızın kumandasını unutmayacak ve ayrı bir masraf ödemekten kendinizi alışkanlıklarız sayesinde kurtarabileceksiniz.

Arabanın Alarm Sistemleri Güvenli Mi?

Araçlara yüklenen alarm sistemlerinin ne kadar güvenli olup olmadığı merak edilmektedir. Günümüzde hemen hemen herkes bu alarm sistemlerin kullanmaktadır. Kapılar, anahtar açılmadığı zaman devreye giren bu alarm sistemleri, hırsızlık gibi durumlarda aracı ve araç sahiplerini gerçekten korumaktadır.

Alarm sistemleri, araçların camlarına ve kapılarına takılan önemli bir sistemdir. Araç uyarıldığı zaman öterek, araç sahibini uyarmaktadır.

Araç Alarm Sistemleri Nasıl Çalışır?

Alarm sistemlerini kullanmak isteyen kişiler bu sistemin nasıl çalıştığını merak etmektedir. Bizler de bu noktada bu sistemlerin nasıl çalıştığını sizlere şu şekilde açıklayabiliriz:

Araçlar, bizim için son derece önemlidir. Bin bir emekle alınan araçlar, ne yazık ki kötü niyetli kişilerin düşünceleriyle zarara girebilmektedir. Alarm sistemleri araçların belirli bölgelerine yerleştiriliri ve işleme alınır. Genellikle ön kaput, bagaj, cam ve çeşitli yerlere konulan alarmlar en önemli güvenlik tedbirlerinin başında gelmektedir.

Alarm Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nedir?

Oto alarmı alan kişiler bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Araçlarınızı korumak istiyorsanız, sizin için ifade ettiğimiz oto alarm özelliklerine sahip olması gerekmektedir. Alarm alırken şu noktalara dikkat etmeniz gerekiyor:

  • Oto alarm fiyatlarına göre tercih yapmamanız gerekiyor. Fiyatlara göre tercih yapılan alarm sistemleri ne yazık ki kötü sonuçlara sebebiyet verebilmektedir. Ucuzdan ziyade ihtiyacınızı karşılayabilecek ürünlere yönelmeniz sizin için büyük avantaj olacaktır.
  • Ürün alırken, kullanıcıların yorumlarını okumalı ve çevrenizdekilere danışmanız gerekmektedir. Sizin için en güvenilir alarm sistemleri, ihtiyacınızı karşılamanız yardımcı olacaktır.
  • Satın alacağınız araç sistemlerinin araçlarınıza uygun olup olmayacağını öğrenmeniz gerekmektedir. İç ve dış kontrolünü yaptıktan sonra aracınıza takabilirsiniz.

Genel olarak bu noktalara dikkat ettiğiniz zaman oto alarmlarından memnun kalabilirsiniz. Araç sistemlerinde alarmlar son derece önemli bir noktada bulunmaktadır.