Araç Cam Değişimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde çoğu insanın deyim yerindeyse eli ayağı olan araçlar bazen bazı sorunlarla karşılaşabilmektedir. Cama hazar gelmesi ve kırılması başa gelebilecek, tamiri veya değişimi yapılabilen olaylardır. Aracın camında çatlak veya benzeri durumlar olmasında araç camının tamiri mümkündür. Ancak araç camının kullanılamaz hale geldiği durumlarda eğer araç camı tamir edilemiyorsa maalesef araç camını değiştirmek zorunda kalmaktasınız. Araç camının tamiri ve değişimi işin bileni tarafından incelenerek yapılması daha doğru olan bir durumdur.  Aaraç camında hasar meydana gelen araç sahipleri araç cam değişimi ve araç cam tamiri için araç cam değişimi nasıl yapılır sorusunu sık sık sormaktadır.

Araç Cam Değişimi Nasıl Yapılır?

Sahibi olduğunuz aracınızın camındaki hasar tamir edilemeyecek derece de ise dediğimiz gibi araç değişimine gitmek durumundasınız. Maalesef geri dönülemez hasarlarda araç cam tamiri uygulanamamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken araç cam değişiminin iki farklı sistemi bulunmasıdır. Araç camları lastikli ya da yapışkan olabilmektedir. Lastikli olan camların değişimi yapışkanlı olan camlara göre daha zahmetsiz ve kolay bir işlem gerektirmektedir. Lastikli camlarda işleyiş öncelikle camların tornavida aracılığıyla çıkarılıp lastiğin bulunduğu kısma yeni bir cam konulmasıdır. Burada dikkat edilmesi gereken husus camı tam olarak yerine koymaktır. Bunun için yani camın tam olarak yerleşmesi için oldukça dikkatli bir şekilde kuvvet uygulanması doğru olacaktır. Yapışkanlı camlar içinse sistem biraz daha farklıdır. Teller ile camın silikondan ayrılması gerekmektedir. Yeni cama ise yine yapışkan bir malzememe kullanarak yine dikkatli bir şekilde konumlandırılması gerekmektedir. 

Araç Cam Tamiri

Araçların camları çok büyük bir hasar almadığı sürece ya da kullanılamaz hala gelmediği sürece araç cam değişimi yapmak yerine cam tamiri yapımı tercih edilebilmektedir. Aracınızın camında çok büyük bir hasar yoksa veya çatlaktan ibaret bir sorun varsa aracınızın cam tamirini yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Peki araç cam tamiri yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? ilk olarak araç cam tamiri yapılmadan önce çatlağın veya hasarın olduğu yerin dikkatli ve iyi bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Çatlağın ya da hasarın içindeki hava yine dikkatli bir şekilde ve hava kalmayacak şekilde çekilerek bu iş özel olan bir madde ile doldurulur. Bu işlemin amacı çatlağın bulunduğu yerin olabildiğince pürüzsüz ve havasının tamamen çıkarılarak havasız olmasını sağlamaktır. Hasarın bulunduğu yerin içini doldurma işlemi çok uzun sürmemektedir. Burada kullanılan maddenin tam olarak kuruması ve sertleşmesi için 5 dakika gibi kısa bir süre gerekmektedir. Havasını aldığınız hasarlı yerde kullandığınız maddenin yerleştirilmesinden sonra bir süre beklemeniz faydalı olacaktır. Belirli süre beklendikten sonra yani madde kuruduktan sonra araç cam temizliğini yaparak işleminizi sonlandırabilirsiniz.

Ön Cam Değişiminde Yapılan İşlemler

  • Camın etrafından şerit ve plastik olan kısımlar çıkarılır
  • Yapıştırıcı kesilir
  • Hasar alan cam yerinden çıkarılır.
  • Burada yapıştırıcı olarak kullanılan maddenin tam olarak temizlenmesi gerekmektedir.
  • Yeni cama dolgu tabancası denen alet ile yeniden yapıştırıcı uygulanır.
  • Yeni kullanılacak olan cam yerine tam olarak dikkatli bir şekilde yerleştirilir.
  • Yapıştırıcı kuruması ve sertleşmesi için belirli bir süre beklenir.
  • Son olarak ön camın etrafına takılacak olan parçalar tekrar takılır.