Sıkça Sorulan Sorular

Biz her zaman yanınızdayız, yönlendirmelerimiz ile sorunlar çözülecektir, lütfen endişe etmeyin.

 

İlk olarak ne yapılmalı?

İlk olarak Kaza sonrasında öncelikle kendinizin ve yanınızda sizlerle seyahat eden yolcular var ise onların sağlık durumlarının kontrolleri sağlanmalıdır. Daha sonra 444 0 556 numarası ile 7/24 hizmet veren Marm Yol Yardım hattını arayarak kaza yaptığınızı bildirmeniz gerekiyor. Yaşanmış veya muhtemel yaşanabilecek her durumda sizlere destek olacaklar. Ekstra desteğe ihtiyaç duymanız durumunda yine 7/24 hizmet veren Sabiha Gökçen Havalimanı(02163982832) ve İstanbul Havalimanı(02122442832) gibi diğer havalimanı ofislerimizi de arayabilirsiniz.

 Kaza sonrası yapılması gerekenler:

 

Aracın kaza yapıldığı anki pozisyonunu değiştirmeden kaza yerinin, (en az bir fotoğrafta plakalar görünecek şekilde) kazaya karışan aracın veya araçların fotoğraflanması gerekmektedir. Tek taraflı kazalarda(aracımız park halinde iken hasar alması ve duran araca çarpılması veya tek taraflı yaşanan tüm kazalar) polis veya jandarmanın aranarak rapor tutulması için çağırılması gerekmektedir.  Çift taraflı veya daha fazla aracın karıştığı kaza durumlarında kazaya karışan diğer araçların ruhsatlarının ve sigorta poliçelerinin ve sürücülerin ehliyetlerinin önlü arkalı fotoğraflanması ve kaza tespit tutanağının eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.

 

1.c

 

Polis&Jandarma Raporu

 

Polis veya jandarma raporu gereken durumlarda, bu raporlar olmadan hasar bedeli sigorta tarafından karşılanmayacaktır. Tutulan tutanakta kaşe ve personellere ait sicil numaraları olmaması halinde rapor geçersiz sayılmaktadır. Kaza tutanağının bir adet ıslak imzalı asıllarını ofisimize elden teslim etmeniz gerekmektedir.

Görgü Tespit Tutanağı Nedir?

Görgü tespit tutanağı, kaza tespit tutanağından farklıdır. Kazaya karışan taraflardan birinin olay mahallinden kaçması veya ölümlü/yaralanmalı bir kaza neticesinde, olayın nasıl vuku bulduğuna dair kolluk kuvvetleri tarafından hazırlanan tutanak, görgü tespit tutanağıdır.

Görgü Tespit Tutanağını Geçersiz Sayılma Nedenleri

 

Hasar, araç park halindeyken veya seyir halindeyken meydana gelmiş olsa dahi, olay yerine trafik ekiplerinin çağrılarak 'Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı' tutulması gereklidir. Bu aşamada dikkate alınması gereken hususlar şunlardır:

  • Polis veya jandarma tarafından hasarın gerçekten olay yerinde mi yoksa farklı bir lokasyonda mı meydana geldiğinin ispatı,
  • Olay yerinde kaza ile ilgili iz ve emarelerin olup olmadığı, var ise mobese kamera kayıtlarının kontrolü sağlanması gerekmektedir.
  • Tutulan tutanakta kaşe ve personellere ait sicil numaralarının olmaması halinde rapor geçersiz sayılmaktadır.
  •  Tutulan Görgü Tespit Tutanakları tamamen müşteri beyanı esaslıdır ve yeterli kontrol sağlanmadığı için geçersiz sayılmaktadır.

444 0 556 numarası ile 7/24 hizmet veren Marm Yol Yardım hattını arayarak aracınızın arıza yaptığını yetkililere bildirdiğinizde arızalanan aracınızın yerine araç temin edilecektir.

Rezervasyonunuz oluşturulurken iade için seçtiğiniz ofise aracı teslim edebilirsiniz. Farklı bir ofise teslim etmek isterseniz tek yön ücreti ödeyerek teslimatı gerçekleştirebilirsiniz. Tek yön ücretlerini ofislerimizden veya rezervasyon aşamasında öğrenebilirsiniz.

Tüm araçlarımızda HGS mevcuttur. Gişelerden ve ücretli yollardan gönül rahatlığı ile geçebilirsiniz. HGS kullanım bilgileriniz ofislerimize ulaşır ve kredi kartınızdan tahsilatı yapılır.

Tüm araçlarımızda kilometre sınırı bulunmaktadır. Sözleşmenizi inceleyerek kullandığınız aracın kilometre sınırını öğrenebilirsiniz.

Günlük kilometre limitinin aşılması halinde günlük kiralama ücretine ek kilometre aşım bedeli yansıtılır.

Araçlarımız ile yurt dışına çıkmanız mümkün değildir

Kira sözleşmesinde ismi yazmayan bir kullanıcının maddi veya manevi hasarlı bir kazanın tarafı olması durumunda tüm sigorta ve ek güvenceler geçersiz sayılacaktır. Aracı kiralayan ve kullanan kişiler kazadan doğan masraflardan sorumlu tutulurlar.

Rezervasyonlarınızda tarih, saat, araç ve lokasyon değişikliği yapılamamaktadır. İptal etmek ve yeni bir rezervasyon oluşturmak istiyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

 

Ücretsiz iptal için kiralama tarihinden 24 saat öncesinden 444 0 556 numaralı müşteri hizmetlerimizle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

 

Rezervasyonunuzu kiralama tarihinden önce 24 saat içinde iptal etmeniz durumunda, gün sayısına göre değişen ücret kesintileri bulunmaktadır:

 

- 1 günlük rezervasyonlarda ücretin tamamı kesilecektir.

- 2 günlük rezervasyonlarda ücretin %80’i kesilecektir.

- 3 günlük rezervasyonlarda ücretin %60’ı kesilecektir.

- 4 günlük rezervasyonlarda ücretin %40’ı kesilecektir.

- 5 gün ve üzeri kiralamalarda ücretin %20’si kesilecektir.