2022-2023 Güncel Radar Ceza Ücretleri ve Ceza Sorgulama

Özellikle yaz aylarında çok daha yoğun gerçekleştirilen uzun seyahatlerde göz ardı edilebilen 2022-2023 güncel radar ceza ücretleri arttırıldı. Teknik anlamda uyarı sonrasında çalışan hız ölçümler yapan sistem sayesinde kazaların önemli bir oranda azaltıldığı da biliniyor. Hız aşımı yapılması durumunda kolaylıkla aracın tespiti gerçekleşiyor. Sonrasında otomatik olarak plakaya kaydedilen cezanın okutulmasıyla işlemler başlatılıyor. Hız sınırlarına göre ve yol durumuna göre cezai işlemlerde farklılıklar bulunuyor. Araçların yola göre güvenini sağlayan hızdan çıkmaması radar sistemleriyle gerçekleştirilmektedir. Yolun sahip olduğu özelliklere göre sürücünün hızı ayarlaması istenir. Bu sayede direksiyon kontrolünün kaybedilmesiyle yoldan çıkma ve kazaya sebebiyet verme durumları önlenir. Yalnızca kendi güvenliği değil, trafikte var olan diğer yaya ve araçların riske edilmemesi adına radarlara riayet edilmelidir.

2023 Güncel Radar Ceza Ücretleri Hakkında

Radar sistemleriyle gerçekleşen plaka okumaları sonrasında tebliğ süreçleri uzayabilir. Ancak buna karşın yine de ceza sorgulama durumları yapılabilmektedir. E-Devlet hesabından EGM sayfasından plakaya verilen radar cezaları görüntülenebilir. 2023 güncel radar ceza ücretleri üç türde bulunur. Bunlardan birincisi var olan hız sınırının %10 oranında aşılması halinde gerçekleşir. %10 ile %30 aralığında aşma yapılmış ise sürücüye 10 puanlık ceza uygulanır. Bununla birlikte var olan radar ceza tutarı da  951 TL’dir. 2023 yılında artış gösteren bu cezanın tebliğinden sonra 15 günlük sürede ödenmesiyle %25 oranında indirim kazanılır. Hız sınırının %30 üstünden olması halinde ise ceza puanı 15 olarak verilir. Hız aşımından kaynaklı tutar ise 1.979 TL’dir. %25 indirimden yararlanılması için iki haftalık sürede ödenmesiyle 1.484 TL’ye indirilebilir. Var olan hız durumuna göre alınan cezalarda farklılıklar bulunur. Bu durum yaşanılan tehlikenin büyüklüğünü de ifade eder. Çok daha yüksek hız durumlarında telafisi imkânsız zararların ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır. Var olan hız limitini %50 oranında aşmak ise 15 ceza puanına mal olur. 4.064 TL ceza durumu söz konusu olurken %25 indirimli bir şekilde 3.048 TL olarak da ödemesi belirtilen sürede yapılabilir.

Radar Ceza Ücretleri Ödeme

Kiralık araçlarda ise cezanın hangi müşteriye ait olduğuna göre ücret alımı yapılır. Gün ve saatte aracı kiralayan kişinin ödemeleri tahsil sürecinde ceza tutarı da talep edilir. Araç plakasına yazılan cezalardan olmakla birlikte sorgulama sayfasında hemen görüntülenebilir. GİB sitesinden ödemeleri de gerçekleşir. 2023 güncel radar ceza ücretleri ödemeleri için banka şubeleri ve PTT şubeleriyle vergi daireleri değerlendirilebilir. Online işlemler için mobil ve internet bankacılığı da kullanılabilecekler arasındadır. Doğrudan kredi kartına taksit yaptırılarak radar hız aşımı cezaları ödenebilir. Bunlarla birlikte Ödemeler bölümünden trafik cezaları sayfasında da EGM resmî sitesinden cezalar yatırılabilir. Birçok farklı site kullanımıyla yapılan ödemelerde gecikme halinde artış da oluşur.

Radar Cezalarında Ödeme Sorunları

Var olan ödemelere ilişkin işlemler çok kısa bir süre alırken muayene sorunlarının çıkmaması içinde önem taşır. Var olan trafik cezalarından ötürü araca ait muayene randevuları alınamayacağı bilinmektedir. Bundan dolayı ceza tutarı ne olursa olsun 2023 güncel radar ceza ücretleri ödemeleri yapılarak sonlandırılmalıdır. Ardından aracın zorunlu tutulduğu muayeneden geçmesi sağlanmalıdır. Aksi halde çok daha yüksek tutarlarda cezalar olmasının yanı sıra aracın trafikte kullanılması da mümkün olmayacaktır.