Arabada Maske Takmak Zorunlu Mu?

Koronavirüs salgını beraberinde hayatımızda birçok değişikliğe sebep açtı. Bunlardan biri maske kullanımı oldu. Maske kullanımı olmadan sokağa çıkmak yasak ve belirli bir cezası var. Peki ya araçlar, araç içinde maske zorunlu mu? Sorusu gündeme gelmekte.

Arabada maske takmak zorunlu mu sorusu bölgeye göre farklılık göstermekte ve arabada maske takılmadığı taktirde bazı cezaları mevcut. Sürekli yapılan denetimde maskeniniz araç içinde dahi takılı olmaması sizleri bir para cezası yaptırımı uygulatabilir.

Araçta Maske Zorunlu Mu?

Bu konuyu merak eden bireyler ilk olarak Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göz atmakla işe başladı. Maskesiz bir şekilde toplu taşıma araçlarını kullanmak bildiğiniz üzere yasak. Yani maskeniz olmadan herhangi bir şekilde toplu taşıma araçlarını kullanamıyorsunuz. Fakat konu özel araçlarda maske kullanımına geldiğinde maalesef ilden ile değişen bu durumlarda genel bir bilgi yok.

İliniz için geçerli olan maske kullanıp kullanılmadığı durumunu internet üzerinden ilinizin valilik sitesi aracılığıyla kontrol edebilirsiniz. Özel aracınızda bireysel olarak bulunduğunuzda yani tek olarak yol aldığınızda herhangi bir maske zorunluluğuyla karşılaşmamaktasınız. Fakat yanınızda yol sırasında başka kişiler bulunduğunda maske kullanımına dikkat etmelisiniz.

Bu konuda şöyle bir bilgi karşımıza çıkmakta özel aracınızda yanınızda başka bireylerin olması söz konusu ise araç içinde maske takmak zorunlu biçiminde söylenmektedir. Onun haricinde ise aracınızda tek olmanız durumunda maske takma zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Maske takma zorunluluğunun genel olarak düzenli denetlendiği ve genel olarak düzenli uyarıların yapıldığı yerler İstanbul ve Ankara olarak karşımıza çıkmakta.