Araç Dezenfeksiyonu Nasıl Yapılır?

Araç dezenfeksiyonu nasıl yapılır? Sorusunu gündeme getiren konulardan biri de son dönemde ortaya çıkan salgın olmaktadır. Neredeyse hayatımızın çoğu sürecini geçirdiğimiz arabalar bizlerin sağlığı için bir tehdit haline gelebilmektedir. Bunun sebebi araca binen insanlar aracılığıyla ya da sizin vasıtanızla birçok zararlı zararsız bakteri ve virüsün giriş yapabilmesidir. Bakteri ve virüsler oldukça kolay bir şekilde üreyebilen ve çoğalabilen canlılardır. Özellikle günümüzde temizliğin önemini tekrar anlamamıza sağlayan korona virüs buna büyük bir örnek teşkil edebilmektedir. Bakteri ve mikroplar sağlığımızı önemli derece tehdit ederken bilmeliyiz ki araç içi bakteri ve mikropların oldukça kolay üreyebildiği ortamları sağlamaktadır. Aracınızı düzenli olarak havalandırsanız dahi sadece havalandırma yapmak tek başına yeterli olmayacaktır.

Araç Dezenfekte İşlemi

Aracınıza giren veya sizin temas ettiğiniz bireyler size ve aracınıza mikropların girmesine sebep verebilir. Aracınızda herhangi birinin elinde taşıdığı ve öksürük gibi etkenlerle havaya yaydığı virüsler havalandırma sistemine geçiş yapabilir. Ve havalandırma sisteminde daha çok üreme ve çoğalma gösterebilen bakteriler, havalandırma sistemi çalıştığında içerdeki havayla beraber vücuduna girebilmektedir. Bu virüsler öncelikle solunum sisteminizi etkileyerek enfeksiyonlara ve daha bilinen birçok hastalığa sebebiyet verebilmektedir. Kısacası arabanızın özellikle havalandırma sistemi hastalık verici bir cihaz haline gelebilir. Peki araç dezenfeksiyonu nasıl yapılır?

Aslında araç için birçok dezenfeksiyon yöntemi piyasada mevcuttur fakat dikkat etmeniz gereken dezenfeksiyon sırasında öncelikle size ve yanınızdaki bireylere zarar vermeyen daha sonra ise araç içindeki herhangi bir yeri zarara uğratmayacak kimyasal içerikli ürünlerin sağlanmasıdır.

Araç içinde kullanılan kokular rahatsız edici kokuları yok ederken bir yandan sizin sağlığınıza zarar verebilmektedir.

Ucuz ve kalitesiz kimyasallar kullanılarak dezenfekte edilmeye çalışılan araç kullanılan kimyasallar nedeniyle kanser riski yaratabilmektedir. Bu kimyasallar ellerle veya diğer yollarla ağzınızdan solunum yolundan girebilmekte ve yine birçok hastalığa sebebiyet verebilmektedir.

Nano Gümüş İyon Teknolojisi ile Dezenfeksiyon

Araç dezenfeksiyonu nasıl yapılır? Sorusuna verilebilecek son zamanların en popüler uygulaması Nano Gümüş İyon Teknolojisi kullanılarak dezenfeksiyon olmaktadır.

Günümüzde kimyasal içeriği bulunmayan modern ve etkili dezenfeksiyon yöntemlerinin oldukça yaygınlaştığını görmekteyiz. Bunlardan biri Nano Gümüş İyon Teknolojisi ile dezenfeksiyon olmaktadır. ULV denilen sisleme işlemi ile aracın tüm alanına uygulanır. Araçtaki bütün camlar ve kapalı halde olmalıdır. Oluşan sis buharının çökmesi için 5 dakikaya beklenir. Daha sonra klima için iç hava özelliği açılır ve bir süre daha beklenilir. Bu işlem sonunda tüm araç havalandırılarak kullanıma hazır hale getirilir. Oldukça etkili ve basit bir uygulamadır. Herhangi bir leke veya zarar vermediği gibi araç için yeniden temizleme işlemine gidilmesi gerekmez.

Bu kadar etkili olmasının nedeni zararlı zararsız demeden tüm bakteri, virüs gibi mikroorganizmaları yok eder.

Aynı zamanda tüm kokuları da tek bir işlemle yok edebilirsiniz. Bildiğiniz üzere sigara kokusundan insanların ter kokularına kadar birçok koku arabaya sinmekte ve araç sürüşü sırasında kullanıcıya büyük bir rahatsızlık verebilmektedir.

  • Uygulama aynı zamanda yeni oluşabilecek virüslere karşı etkilidir.
  • Koku bulundurmayan bir uygulamadır. Yani araç içindeki kötü kokuyu giderir fakat başka bir koku bırakmaz.
  • Kanser veya alerjiye neden olabilecek herhangi bir kimyasal bulundurmamaktadır.