Araç Klima Temizleme Nasıl Yapılır? Araç Klima Temizliği Öncesi

Araç klima temizleme işlemi son derece önemlidir. Ancak ne yazık ki ülkemizdeki sürücülerin büyük bir kısmı bu temizleme işlemine çok fazla önem vermemektedir. Düşündüğünüz zaman araç içerisindeki havayı size klimalar sağlamaktadır. Klimalarınız ne kadar temiz olursa, soluduğunuz hava o kadar temiz olacak ve hastalanmayı önleyebileceksiniz. Bizler de bu noktada araç klima temizleme işleminden bahsedip, klima temizliğinin ne kadar önemli olduğuna değineceğiz.

Klima temizliği hem yaz hem de kış ayları için yapılması gerekmektedir. Kış ayları boyunca temizlenmeyen araç filtreleri ne yazık ki hem araca hem de size zarar verebilmektedir. Kanalların içerisinde biriken rutubetli havayı solumak istemezsiniz değil mi? Özellikle kış aylarında araç klima temizleme işlemi biraz daha dikkat ve titizlik gerektirmektedir. Çünkü kanalların içerisindeki rutubet kış aylarında daha fazla olmaktadır. Araç kullanıcılarının bu noktaya çok dikkat etmeleri gerekmektedir.

Araç Klima Temizliği Öncesi

Araç klima temizleme işlemi mutlaka yapılmalıdır. Ancak klima temizliği öncesinde de aracın polen filtresi temizlenmelidir. Kirlenen polenler, kokuya sebep olabilir. Siz filtreyi ve klimayı ne kadar temizlerseniz temizleyin, polenler temizlenmediği sürece kokudan kurtulamazsınız.

Klima temizleme işlemine geçildiği zaman, doğru ürünler çok büyük önem arz ediyor. Temizliğin mutlaka belirli aralıklarda yapılması gerekmektedir. Klimalar, ortamdaki havayı sağlayan önemli araçlardır. Aynı zamanda yaz aylarında havaların soğumasını ve kış aylarında havanın ısınmasına yardımcı olur. Hem ısıtma hem de soğutmayı sağlayan bu parçaların, düzenli olarak bakıma girmesi gerekmektedir. Temizlenme yeteri derecede olmazsa ne yazık ki araçta bir takım sonuçlar oluşabilir.

Neden Araç Klima Bakımı Gerekmektedir?

Klima bakımının çok önemli olduğunu ifade ettik. Araç kliması çalıştığı her zamanda kanallarda olan bakteriler otomatik olarak ortamdaki havaya buluşacaktır. Solunum yolları için büyük sıkıntılar oluşturan bu durumun mutlaka önlenmesi gerekmektedir. Eğer araçlarda bebek ya da çocuklar varsa, durum daha da tehlikeli bir hal alabilmektedir. Yılda en az 2 defa klima bakımı yaptırmanız gerekmektedir. Araç klimasını çalıştırdığınız zaman hemen klimadan gelen havayı da solumamanız gerekmektedir. Bu durumda klimayı çalıştırmaya karar verdiğinizde ortamdaki camları açmanız çok önemlidir.

Araçlar düzenli olarak bakıma muhtaç araçlardır. Bu bakımın da mutlaka bilinçli bir firma tarafından yapılması gerekmektedir. Mikroplar düzenli olarak temizlenmeyen yerleri çok severler. Bu durumda araç klima temizleme işlemi son drece önemlidir.

Araç Klima Sistemleri Hakkında

Araçtaki klimaların düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Klima sistemlerinin içerisinde mikroorganizmalar, yosunlar ve mikroplar barınabilmektedir. Genellikle bu durumda astımı olan kişiler, hastalar ve yaşlılar çok fazla etkilenmektedir. Aracın içerisinde sürekli olarak kötü bir koku fark ediyorsanız, bu durumda kesinlikle bir uzmandan yardım alıp, klimanızı kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Sürekli rahatsızlık çeken kişilerin böyle bir ortamda bulunması, sağlıkları açısından ciddi sorunlara sebebiyet verebilmektedir.

Araç Klima Temizleme İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?

Klima temizliği işleminde mutlaka doğru ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Aynı zamanda tercih edilen ürünlerin de doğru olması gerekmektedir. Bizler de bu noktada araçlardaki klima temizliğinin nasıl yapılması gerektiğini belirtmemiz gerekiyor. Genel olarak klima temizliği şu şekilde yapılmaktadır:

  • Temizlenecek alana ilk olarak ürün sıkılarak, var olan kirin ve yağın akıtılması gerekmektedir.
  • Klimanın çevrinden akacak suların, klimaya zarar vermemesi için bir takım önlemlerin alınması gerekmektedir.
  • Sprey yöntemi kullanılacaksa eğer, aynı zamanda hava sıkıştırıcı pompaların kullanılması gerekmektedir.
  • Temizleme işlemi sonrasında akacak kirin klimanızın filtresine zarar vermesini önlemeniz gerekmektedir.
  • Tercihe edilecek ürünlerin, aracın elektronik aksanına zarar verecek herhangi bir ürünün kullanılmaması gerekmektedir.

Araç Klima Bakımlarının Ne Zaman Yapılması Gerekmektedir?

Araçlardaki klima bakımının yapılması için düzenli olarak zaman takip ettirmeniz gerekmektedir. Eğer klimayı çalıştırdığınız zaman kötü bir koku ve toz geliyorsa, klimanızın bozulmaya yüz tuttuğunu söyleyebiliriz. Bu durumda mutlaka uzmanlardan destek almanız gerekmektedir.