Mazot Kokusu Nasıl Çıkarılır?

Araç sahiplerinin çoğunun araçlarına bebek gibi baktığı bilinen bir gerçektir. Araç içinde olumsuz sonuçlanan herhangi bir durum araç sahiplerinin oldukça moralini bozabilmektedir. Araçta oldukça oluşabilecek bir durum araç içine mazotun dökülmesi ve bu durumdan sebep leke veya koku oluşumu yaşanmasıdır. Trafiğe çıkışı olmayan ve mecburiyetten kapalı yerlerde iş görmek zorunda kalan, mazot kullanan forklift tarzı iş araçları için yakıt transferi oldukça uğraştırıcıdır. Aracın bagaj tarafına veya koltuk döşemelerine bulaşan mazot direkt olarak ilgilenilmediği takdirde oldukça rahatsız edici bir atmosfer yaratmaktadır. Bu yayılan kötü kokunun hiçbir müdahale olmadan gitmesi çok uzun bir süreç almaktadır.    

Araç Mazot Kokusu Çıkarma      

Araç sahiplerinin mazot kokusunu çıkarma işleminde tercih edebileceği araç temizlik firmaları bulunmaktadır. Bu araç temizlik yerleri işleri gereğinde oldukça güçlü ve etkili temizlik malzemeleri kullanmaktadır. Mazotun koltuk kısmına dökülmesi profesyoneller için bile oldukça zor bir hal alabilmektedir.

Aracınızın bagaj kısmına mazot dökülmesi durumunda araç döşemenizi araçtan çıkararak üstüne bol su dökünüz. Suyla yıkadığınız döşemenin üzerine kullanabileceğiniz oldukça etkili ve güçlü yüzey temizleyicilerinden dökebilirsiniz. Burada halı fırçasıyla yüzey temizleyicisini kullanarak oldukça etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz. En son yapacağınız işlem olan durulama işlemi için oto yıkama yerleri ya da benzinlikler de mevcut olan tazyikli su fışkırtan makineler aracığı ile araç döşemesine oldukça yakın bir şekilde yapabilirsiniz. Benzinlikler de ve oto yıkama yerlerinde bulunan bu su tazyik makineleri oldukça basınçlı bir su sağlamaktadır. Bu tazyikli su sayesinde yani güçlü basıncı sayesinde mazot araç döşemesi alanına tutunamamakta ve direkt olarak yüzeyden ayrılmaktadır.

 Aynı zamanda benzinin sorun yarattığı alana olaydan hemen sonra su buharı tutmak da temizliği daha kolay hale getirecektir. Burada su buharının sağladığı ısı ve nem aracılığıyla benzin kokusunun ve benzin lekesinin daha kolay yok edilmesi mümkündür. Su buharı sayesinde benzin dökülmesinde yüzeydeki leke de çözünme olayı gerçekleşecek ve giderilmesi basitleşecektir.  Su buharı işleminin ardından kumaş kesinlikle bol su ile yıkanmalıdır. Burada isterseniz benzin dökülen alanı direkt olarak da çamaşır makinasında yıkamanız mümkün. Çamaşır makinası kullanıldığında kokunun da ortadan kalktığını göreceksiniz.

Mazot ya da benzin araç içine dökülmesi durumunda oldukça uğraştırıcı bir leke ve koku meydana getirmektedir. Burada bir diğer aklınızda bulundurabileceğiniz çözüm limon kullanmaktır. Benzin dökülen alana tuz dökmek ve daha sonrasında ise bu tuzladığınız alana limon uygulamak oldukça etkili bir diğer yöntem olarak görülmektedir. Burada hem lekenin kalıcı olması önlenir hem de araçta oluşacak kötü kokunun önüne geçilmesi sağlanır.