OGS Bakiye Sorgulama ve Bakiye Öğrenme Nasıl Yapılır?

Köprü ve otoyollarda yaşanan uzun gişe kuyruklarının geride kalmasını sağlayan sistemlerden OGS bakiye sorgulama en önemli hususların başında gelmektedir. Bunun nedeni ise var olan bakiyeye göre işlemlerin düzenliyor olmasıdır. Genellikle bakiyenin bitmesinden habersiz olunmasıyla çok daha yüksek rakamlarda cezalar ödenir. OGS olarak tanımlanan Otomatik Geçiş Sistemi son yıllarda tam olarak oturmuş bir işleyişe sahiptir. OGS sahibi kişilerin farklı şekillerde bakiye sorgulaması yapabilmektedir. Hazırladığımız bu içeriğimizde OGS hakkında tüm detaylar verilmiştir.

Banka Hesaplarından OGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hesap üzerinde ki plaka yardımıyla OGS bakiye sorgulama kolay bir şekilde yapılmaktadır. Hesaba para gönderimleri de yapılarak bakiye yüklenebilir. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık alternatifleri de bu amaç için sizlere hizmet vermektedir. Hiçbir sınırlandırma olmadan biten OGS bakiyesine anında yükleme yapılabilir. Banka hesabınızdan çekim yapılabileceği gibi kredi kartı da işlemlerde kullanılabilir. Bunun dışında OGS alımı yapılan banka şubelerinden de nakit bir şekilde ödemeler yapılabiliyor. Bu işlemleri yapmak için plaka bilgisi yeterli olurken kart bilgileri ya da ATM cihazlarıyla da OGS bakiye yükleme imkânı vardır. Ziraat bankası gibi bazı bankalarda ise çok daha kolay hale getirmek için SMS yolu’da tercih edilmektedir. ‘’OGSYUK’’ yazarak ardından plaka girildikten sonra 4747’ye göndermeniz yeterli olacaktır. Bu sayede OGS yükleme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

E-Devlet Üzerinden OGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hayatımızın birçok yerinde farklı işlemler için kullandığımız E-Devlet OGS bakiye sorgulamak içinde kullandığımız uygulamalar arasından listenin başında geliyor. Sistem üzerinden hebanıza girerek kolay bir şekilde OGS bakiye sorgulama yapabilirsiniz. Banka şubeler veya PTT şubelerine gitmeden çevrimiçi bir şekilde bakiyelerinizi öğrenmek çok kolay. Bunun için hizmetler bölümünden Karayolları Genel Müdürlüğü bölümünü açmanız yeterli olacaktır. Ardından alt kısımda bulunan OGS Hesap Detayı Sorgulama bölümü bulunuyor. Buradan hesabınızın görüntülenmesi yapılmaktadır. Bununla birlikte var olması halinde OGS geçiş bilgileriniz ve ihlal bilgileri görüntüleme yapabilirsiniz. Farklı durumlarda OGS şikâyet ve istek başvuruları da yine aynı bölüm üzerinden sizlere sunulmaktadır.

Otomatik Talimatlı OGS Bakiye Yüklemeleri Nasıl Yapılır?

Devamlı olarak OGS kullanmak zorunda kalan sürücüler için OGS bakiye sorgulama işlemi çok daha zor bir hal alabiliyor. Bu durumdan kurtulmak ve geçiş sırasında tereddüt yaşamadan sorunsuz bir şekilde geçmek isteyen sürücüler otomatik yükleme talimatı oluşturup. Bakiyenin olup olmadığının bilinmesine gerek kalmayacak şekilde OGS bakiye sorgulamaları da artık çok kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu olay ise tüm araç sahiplerinin hesabından anında çekim yapılarak gerçekleşir. BU işlemden sonra sürücüler için OGS çok daha anlamlı bir hale gelebilir. Özelikle bakiyenin olmaması halinde ödenecek yüksek cezalardan kurtulmak içinde en iyi yol olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

OGS Borç Ve Geçiş İhlali Cezaları Sorgulaması Nasıl Yapılır?

OGS ve KGS geçiş ihlalleri sorgulama sayfasına girerek ardından PLAKA NO yazmanız ve sorgulama butonuna basmanız yeterli olacaktır. Son iki-üç güne ait olan OGS-KGS borçlarınız sisteme yansımamış olabilir.

Daha sağlıklı bir arama yapabilmek için 2-3 gün sora tekrar denemeniz sizler için daha verimli olacaktır.