Araç Hasar Kaydı Öğrenme ve Sorgulama - Avec Rent a Car

Kişilerin ikinci el araç alırken mağdur olmamaları için devlet tarafından alınan tedbirlerden biri de ikinci el araç alacakların almayı planladıkları araca ilişkin hasar kaydı geçmişini öğrenebilmelerini sağlamaktır. Araç kazası sorgulama işlemleri İnternetten veya SMS yoluyla kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.

İnternet Üzerinden veya SMS ile Hasar Kaydı Sorgulama

İnternet’ten araç plakası veya şasi numarası ile sorgulama yapmak mümkündür. Kullanıcı sorgu adedi satın alır ve daha sonra yapmış olduğu tüm sorgulamalara dilediği zaman ücretsiz ulaşabilir.

Hasar kaydı sorgulaması SMS yoluyla da gerçekleştirilebilir. Turkcell, Türk Telekom, Vodafone 5664’e göndereceğiniz mesajlar almayı düşündüğünüz ikinci el aracın hasar kaydı geçmişine kolaylıkla erişebilmenizi olanaklı hale getirir. Aracın plakasının değişmiş olması hasar kaydı geçmişini etkilememektedir.

Eksper Raporu (ERP) olan kazalarda yine SMS yoluyla, PARCA boşluk PLAKA boşluk HASAR TARİHİ yazılarak, söz konusu araca ait eksper raporu bilgileri detaylı olarak öğrenilebilir.

Araç detay sorgulama ise aracın marka ve modeli, trafiğe çıkış tarihi, kaskosu, son sahiplik türü ve süresi, plaka değişimi olup olmadığı konusunda bilgi edinmenizi sağlar.

Zorunlu Trafik Sigortası, Kasko Sigortası Poliçe Sorgulama

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin web sayfası üzerinden trafik ve kasko poliçenizi sorgulayarak, yürürlükteki poliçe bilgilerinize ulaşmanız da mümkün hâle getirilmiştir. Araç bilgilerini, teminat bilgilerini, varsa önceki poliçe bilgilerini edinmek için bu ekrandan yararlanabilirsiniz. Trafik poliçesi ve kasko poliçesi sorgulama ekranında plaka no ve TC kimlik no girilmesi gerekmektedir.