Emniyet Şeridi İhlali Cezası Ne Kadar?

Yeni yapılan değişiklikle birlikte artık emniyet şeridini ihlal ederek kullananların ödeyecekleri ceza miktarları artırıldı. Kanunda emniyet şeridi kullanımıyla ilgili yeni madde eklendi ve ceza miktarları kanunen belirlendi! İşte alt kısımdan 2023 ceza miktarlarını öğrenebilirsiniz. Günceldir!

Ceza Kodu 46/2-f
Trafik kazası, arıza hâlleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmamak:
Ceza Miktarı: 4064 TL
*%25 indirimli hali: 3048 TL

Emniyet Şeridi İhlallerinde EDS Sistemi

Trafik denetimleri sonucunda emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulanıyor. Bunun yanında elektronik denetleme sistemleri de aynı şekilde şerit ihlallerini plaka üzerinden takip ederek trafik cezasına dönüştürülüyor.

Şerit İhlali Yapmayı Alışkanlık Haline Getirdiler

Bugün birçok araç sürücüsü emniyet şeridini kullanmaktadır. Güvenlik şeridinin sadece acil durumlar için kullanıldığı algısı var. Oysaki durum bundan ibaret değil. Trafikteki düzene uyan milyonlara nazaran güvenlik şeridini kullanan sürücüler diğer sürücülerin hakkını gasp etmektedir. Bu açıdan bakıldığında bu ihlali iki yönlü olarak düşünürsek kişinin hem devlete hem de diğer bireylere karşı suç işlediğini söylemek doğru olacaktır.

Trafik Cezalarında İndirim İmkânı

Trafik cezalarını 15 gün içerisinde öderseniz %25 indirimli olarak ödeyebilirsiniz.